Thailand anammar traditioner

Thailändarna har ingen aning om varför man firar jul egentligen. De är dock inte sena med att ta till sig traditioner. Att ge bort presenter på en viss dag är ett sådant exempel. Den 25e december firar man här och var jul precis som i väst. Inte bara för att turisterna vill fira utan att de faktiskt själva tycker om traditionen. Blev själv förvånad när en kille i tidig skolålder pratade om traditionen att hänga upp en strumpa vid sängen dagen innan julafton. Det hade han lärt sig i skolan.

Juldekorationerna i turisttäta områden kan vara överdådiga. De har ju förstått att det finns ett kommersiellt intresse i att få västerlänningar i shoppingstämning. Snö, renar och isbjörnar måste dock kännas väldigt främmande.

Visst ger jag presenter till de jag känner i Thailand, men jag fick också en tomteluva, ett thailändskt tygstycke och ett paket cigaretter av människor jag bara träffat i två dagar. Symboliken är det viktiga.
IMG_2743 juldekortion small
Juldekorationer Hua hin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>