Phat kha pow moo

En fantastisk rätt i all sin enkelhet. Rätten kan vara rejält kryddstark om man tar in den på restaurang i thailand. Väl hemma i sverige kan man dock själv välja hur mycket chili man vill ha i.

2 portioner
Ingredienser
250 g fläskfärs
2 finhackade vitlökar
2-6 finhackade små chilifrukter (birds eye chilis)
20 blad thaibasilika, grovhackade
1 msk ostronsås
1 tsk ljus soja
1 tsk fisksås
2 ägg
Olja, exempelvis rapsolja
Jasminris
Phat kha pow ingredients

Gör så här
1. Koka riset enligt anvisningar
2. Fräs vitlök och chili en stund på medelhög värme
3. Addera fläskfärsen och fräs tills färsen är genomstekt
4. Addera soja, ostronsås och fisksås
5. Vänd ner den hackade thaibasilikan
6. Sänk värmen och låt stå 1 minut under omrörning
7. Vändstek äggen i olja. Gulan ska vara lös

Servera rätten med jasminris och ett stekt ägg på toppen. Garnera med skivor av skalad gurka. Prik nam plah passar bra att servera till för den som vill ha lite mer sälta eller hetta.
Phat kha pow moo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>